Jumat, 20 April 2012

KAWIH KEPESINDENAN

Lagu-lagu yang biasa dibawakan dalam Kiliningan, Celempungan, Jaipongan, Wayang Golek, Sandiwara Sunda, Longser dan kesenian lainnya. Dokumentasi dalam format MP3

Daftar
PESINDEN RITA TILA

  1. Cicih Cangkurileung - GUNUNG SARI
  2. Cicih Cangkurileung - ASIH SALIRA
  3. Cicih Cangkurileung - ADU MANIS
  4. Cicih Cangkurileung - BANJARAN
  5. Cicih Cangkurileung - BAYU BAYU
  6. Cicih Cangkurileung - BULAN MADU
  7. Cicih Cangkurileung - CAWADAN
  8. Cicih Cangkurileung - CIIBUN NA DAUN AWI
  9. Cicih Cangkurileung - CINTA KAPENDEM
  10. Cicih Cangkurileung - DIPITINEUNG
  11. Cicih Cangkurileung - KISER SAIDAH
  12. Cicih Cangkurileung - RENGGONG ANGLE
  13. Cicih Cangkurileung - SILIH ANTOSAN
  14. Cicih Cangkurileung - MOJANG BANDUNG
  15. Cicih Cangkurileung - BENDRONG KEJAWEN
  16. Cicih Cangkurileung - BULAN MADU
  17. Cicih Cangkurileung - BUNGUR PELOG
  18. Cicih Cangkurileung - CANGKURILEUNG
  19. Cicih Cangkurileung - DAUN HIRIS
  20. Cicih Cangkurileung - DAUN PUSPA
  21. Cicih Cangkurileung - EPLOK CENDOL
  22. Cicih Cangkurileung - HANJUANG NENGGANG
  23. Cicih Cangkurileung - ISTRI RASPATI
  24. Cicih Cangkurileung - KACAPIRING DUA
  25. Cicih Cangkurileung - KEMBANG KERTAS
  26. Cicih Cangkurileung - KEMBANG ROS BODAS
  27. Cicih Cangkurileung - KEMBANG ROS KAYAS
  28. Cicih Cangkurileung - NGUMBAR LAMUNAN
  29. Cicih Cangkurileung - REMIS JANARI
  30. Cicih Cangkurileung - TITIP SALAM
  31. Cicih Rukaesih - BANJARAN SOROG
  32. Cicih Rukaesih - DOBLANG
  33. Cicih Rukaesih - KARAWITAN naek GEGOT
  34. Cicih Rukaesih - KULU KULU LIWUNG
  35. Cicih Rukaesih - PANGLAYUNGAN
  36. Cicih Rukaesih - SANGA GANCANG
  37. Cicih Rukaesih - SETRASARI naek LAMPUYANGAN
  38. Cicih Rukaesih - SOLONTONGAN

Sinden : NUNUNG NURMALASARI




Sinden UPIT SARIMANAH
  1. BABADEAN
  2. BAJU BEUREUM
  3. BANGBUNG HIDEUNG - KUKUPU
  4. BAPA TANI
  5. BENTANG JEUNG PANGHAREPAN
  6. CAHYA SUMIRAT
  7. CALA CULU
  8. CANGKURILEUNG 1
  9. CANGKURILEUNG 2
  10. CAWADAN
  11. EKEK PAEH
  12. ENTOG MULANG
  13. EUIS
  14. EUNDEUK-EUNDEUKAN 1
  15. EUNDEUK-EUNDEUKAN 2
  16. GIRIMIS KASORENAKEUN
  17. ISTRI TUMARIMA 1
  18. ISTRI TUMARIMA 2
  19. JAMPANG NGALAMAR
  20. JANGJI SULAYA
  21. JERUK MANIS
  22. KACAPI NU JADI SAKSI
  23. KARYAWAN ELODAN
  24. KATUMBIRI 1
  25. KATUMBIRI 2
  26. KAWITAN - BADAYA
  27. KEMBANG IMPIAN
  28. KEMBANG LIGAR
  29. KEMBANG TANJUNG PANINEUNGAN
  30. KODE BUNTUT
  31. KULU KULU BEM
  32. LAIN LAYUNG LAYUNG LANGIT
  33. MUN PARENG PANGGIH DI BULAN
  34. NGABEN MANUK 1
  35. NGABEN MANUK 2
  36. NGELAT MANUK
  37. NGUSEUP
  38. PAGETRENG
  39. PEUTING NU URANG
  40. PUPUJAN MANAH
  41. RENGGONG BANDUNG
  42. RENGGONG BUYUT 1
  43. RENGGONG BUYUT 2
  44. RENGGONG MANIS
  45. SAGAGANG KEMBANG ROS
  46. SAKADANG KUYA JEUNG MONYET
  47. SAKADANG KUYA
  48. SALAH SANGKA
  49. SALEMPAY SUTRA
  50. SARIAK LAYUNG DI GUNUNG
  51. SRIWEDARI
  52. SULAYA JANGJI
  53. SUNDA MEKAR
  54. TAUCO CIANJUR
  55. TIMBURUAN
SINDEN TITIM FATIMAH
  1. SRIKANDI PERTIWI
  2. MIDANGDAM
  3. AMANAT IBU PERTIWI
  4. AWI NGARAMBAT
  5. AYUN AMBING
  6. BANJAR SINOM
  7. BANJAR JUMUT
  8. CAHYA SUMIRAT
  9. ES LILIN
  10. GAWIL BARANG
  11. GAWIL SATRIA
  12. GEBOY
  13. GOROMPOL
  14. GUPAY PAMUNGKAS
  15. HUMANDEUAR
  16. KACANG ASIN
  17. KAGEMBANG
24.  LOBER


SINDEN AAN DARWATI
3. GOLEWANG NAEK SINYUR


PESINDEN Hj. IDJAH HADIDJAH
1. KIDUNG

JURU KAWIH CUCU SETIAWATI
1.  BADAYA
3. SEBRAKAN naek LOBER
7.  BUNGUR
9.  CAWADAN
16.  SENGGOT
19.  WALED
20. UCENG
PESINDEN TATI SALEH
4. EKEK PAEH - KARANGNUNGGAL
5. GEBOY
9. SENGGOT KOMBINASI






PESINDEN ENGKAR SUARSIH



PESINDEN DEDEH WININGSIH
4. KEMBANG GADUNG
5. KIDUNG
6. SENGGOT KALERAN

PESINDEN EUIS GARTIKA

  1. CANGKURILEUNG
  2. KEMBANG GADUNG
  3. HEULANG RUYUK 
  4. KEMBANG GADUNG
  5. NGARUJU
  6. SORONG DAYUNG KOMBINASI




PESINDEN MASYUNING

12 komentar:

  1. upami aya abdi peryogi lagu dedeh winingsih album songket bandung

    BalasHapus
  2. tetup imut upami aya ti yoyoh supriatin,,hehe

    BalasHapus
  3. tiasa rikwes teu nya? abdi hoyong anu emi sariningsih... hatur nuhun pisan

    BalasHapus
  4. Sae sadayana..
    dupi kidung siliwangi nyondong atanapi heunteu..?e

    BalasHapus
  5. Kangen kana lagu-lagu cicih cangkurileung. Ayeunamah susah milarian kaset jaipongan

    BalasHapus
  6. sampai menetes air mata mendengar lagu - lagu buhun...hatur nuhun gan....

    BalasHapus
  7. Hatur nuhun kang mugia manpa'at kanggo urang sadaya

    BalasHapus
  8. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

    BalasHapus
  9. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

    BalasHapus
  10. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

    BalasHapus
  11. alhmdllh, abdi janteun uninga kawih-kawih kapungkur sae pisan kanggo pembendaharaan lagu sareng pembendaharaan gendidng-gending hatur nuhun dirojong teras ah....

    BalasHapus
  12. Nyuhunkeun lagu kliningan sunda klasik sinden Nining Yuningsih_ayun ambing

    BalasHapus